Festa del Grafisme 2012

Et convidem a que gaudeixis d’unes interessants experiències, d’aquesta nova edició (la cinquena) de la Festa del Grafisme. Una Festa que celebrem entre amics, entre amants del disseny gràfic en un petit poble de la Costa Brava. Una Festa propera, oberta, admiradora del moviment slow i que sorgí fa alguns anys després d’una visita al Festival de Chaumont. Uns dies en els que podrem parlar, veure i experimentar amb el disseny gràfic. Un format familiar proper, en el que podràs compartir taula, platja, xerrada, mar, feina, disseny gràfic, ball, cervesa i el que tu vulguis amb dissenyadors, coneguts, amics i amants de la comunicació visual.

Enguany volem portar les experiències encara més enllà. Busquem un nou format de conferència; volem compartir la presentació de la feina del dissenyador gàfic en una petita reunió –entre 6 i 8 persones– en la que el dissenyador gràfic pugui explicar un projecte, un referent, una feina, una experiència (amb dret a tocament)… en un entorn agradable i proper –la taula d’un bar, la plaça pública, una barca a alta mar, compartint un vermut, un berenar o unes begudes…– en la que els participants puguin escoltar i intervenir, preguntar i opinar, compartir… creiem que es pot relacionar la feina del disseny gràfic amb la nostra vida quotidiana i parlar de packaging dins d’un supermercat, comentar el disseny d’una etiqueta de vi a l’hora que el tastes amb uns amics, filosofar sobre el sentit de la nostra professió en mig del mar, parlar de senyalització mentre ens desplacem per un carrer o una estació… creiem que hem de seguir experimentant per trobar noves maneres de difondre i compartir la nostra feina.

Organitzem tallers apassionats, per a gent que estimi el disseny gràfic i que tingui ganes de compartir, experimentar, jugar, tacar-se les mans, teclejar un portàtil, crear i comunicar.

Tot en un Portbou, un poble tan petit que a qualsevol bar, cantonada o platja estaràs rodejat de dissenyadors gràfics o habitants del poble, uns dies en els que veuràs com els dissenyadors ballen, fan música, comparteixen coneixements, mengen, estimen i es diverteixen. I els tindràs propers i assequibles… Podràs veure exposicions de tipografia, de segells de correus –aquella maravellosa peça gràfica que l’e-mail està deixant en l’oblit–, de la curiosa història gràfica de Grrr, una revista i un col·lectiu que col·labora en l’organització de la Festa.

 

Anima’t. Participa-hi. Vine a Portbou i comparteix experiències (apassionades i amb dret a tocament) amb altres bojos pel disseny gràfic com tu.

www.festadelgrafisme.org